جزیره قشم

 

سلام امروز میخوایم با یکی از منحصر به فرد ترین نقاط گردشگری کشور عزیزمون ایران باهاتون صحبت کنم. جزیره قشم بخاطر جغرافیای جذابش یکی از بهترین جاهایی هست که باید حتما بهش سر بزنید و ازش لذت ببرید. توی این مطلب به طور کلی جزیره قشم رو خدمتتون معرفی میکنم.

جغرافیای جزیره قشم

جزیره قشم یکی از جزایر استان هرمزگان می باشد. این جزیره بزرگترین جزیره موجود در خلیج همیشه فارس است و در تنگه بسیار مهم هرمز قرار داردکه اهمیت این جزیره را بیشتر می کند. نزدیکی این جزیره به بندر عباس باعث شده رسیدن به این جزیره سهل الوصول تر باشد.

مساحت این جزیره شگفت انگیز 1491 کیلومتر مربع است. جالب است بدانید جزیره قشم به تنهایی دو برابر کشور بحرین است.

کوه های آهکی قشم
جزیره قشم زیبا

جمعیت تقریبی جزیره قشم 150 هزار نفر می باشد که شامل بومیان و مهاجران است. زبان و گویش اهالی جزیره قشم فارسی می باشد اما با گویش و لهجه مخصوص شهر های بندری ایران صحبت می کنند. در کل به دلیل قرار گرفتن جزیره قشم در موقعیت استراتژیکی منطقه و وجود کشور هایی مانند پرتغال و انگلیس و کشورهای عربی، فرهنگ و بعضی از کلمات موجود در زبان مردمان قشم تأثیر بسیار زیادی از این کشور ها پذیرفته است.

دین و مذهب مردمان این منطقه از کشور عزیزمان اسلام می باشد اما از گذشته اهل تسنن و تشیع در کنار هم زندگی می کنند.

آب و هوای جزیره قشم

قشم در گروه سرزمین‌های گرم و خشک قرار می‌گیرد و این در حالی است که رطوبت نسبی هوا در قشم بالاست. فشار هوا در قشم بین ۱۰۱۵ تا ۱۰۱۸ میلی‌بار جیوه‌است که در تابستان به دلیل گرمای زیاد، فشار هوا به کمتر از ۱۰۰۰ میلی‌بار می‌رسد.

دمای متوسط سالیانه جزیره قشم حدود ۲۶ درجه سانتی‌گراد، با متوسط حداکثر و حداقل دمای روزانه به ترتیب ۳۳ و ۱۸ درجه سانتی‌گراد است. اختلاف درجه حرارت فصلی این جزیره بسیار زیاد است. گرم‌ترین زمان‌ها ۱۰ تیر تا ۱۰ شهریور و سردترین ماه‌ها دی و بهمن است. در جزیره قشم حداکثر و حداقل دمای مطلق ۴۶ و ۱۶ درجه سانتی‌گراد به ثبت رسیده‌است. بهترین زمان برای مسافرت به این جزیره اوایل بهار و پاییز می باشد.

مهاجرت پرندگان
ساحل خلیج فارس

تاریخ جزیره قشم

جزیره قشم در دوران ساسانیان ابرکاوان خوانده می‌شده‌است. در واقع واژه «کاوان»، که در زبان پارسی میانه به معنای «از تبار کاوه» است، به صورت یک اسم شخص در منابع یافته می‌شود. ممکن است که این نام به شکل درگاهان / درگوان، که به روستایی در کرانه شمالی جزیره قشم، ۲۱ کیلومتری غرب شهر قشم اطلاق شده‌است، برجای مانده باشد. به نوشته اصطخری و ابن حوقل، ابرکاوان جزئی از کوره اردشیر خره استان فارس بود.

در سال ۶۴۳ میلادی فرمان‌دار عرب بحرین و عمان، عثمان بن ابوالعاصی ثقفی، سپاهی را برای تسخیر این جزیره گسیل داشت؛ جمعیت این جزیره بیش‌تر از قبیله عبدالقیس ترکیب یافته بود. مرزبان کرمان در آن جا استحکاماتی را به همراه نیرویی کوچک نهاده بود اما در پی درگیری با اعراب به قتل رسید. آن گاه مسلمانان تهاجمات خود را به سوی جنوب ایران پیش بردند و در تَوّاج فرود آمدند.

ابرکاوان در اوایل عصر اسلامی، سرزمینی شکوفا و پررونق و برخوردار از شهری آباد و روستاهایی بسیار با کشتزارهایی پربار، درختان خرما و دیگر درختان میوه بود. شهر یک مرکز فعال دریانوردی ، تجاری و منبع آب شیرین برای کشتی‌ها بود. مسجدی که فاتحان عرب بنا کرده بودند از سال۹۴۴ میلادی هنوز پا بر جا بوده‌است.

نزدیک به اواخر عصر اموی، این جزیره به پناهگاه خارجیان مبدل شده بود. در عصر یاقوت حموی درگذشته ۱۲۲۹ میلادی جزیره ابرکاوان شکوه و آوازه پیشین خود را به گستردگی از دست داده بود به‌طوری‌که هیچ‌کس نتوانسته بود به او جایگاه و موقعیت درست و دقیق جزیره را بگوید.

جاذبه های گردشگری جزیره قشم

این جزیره تعداد زیادی جاذبه گردشگریبرای تور قشم دارد از جمله : جاذبه های تاریخی، جاذبه های طبیعی، جاذبه های تفریحی و مانند تمام مکان های گردشگری دیگر یکی از جاذبه های گردشگری آن مراکز خرید و تجاری می باشد. میتوان از سواحل جزیره قشم، گونه های جانوری، طبیعت جذاب، جنگل های حرا و مراکز تجاری به عنوان مهم ترین جاذبه های گردشگری قشم اشاره کرد که در تور قشم باید به آن ها سر بزنید. در مطالب بعدی به طور مفصل به جاذبه های گردشگری جزیره قشم اشاره می کنیم و آن ها را معرفی میکنیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *